Yunus Emre Enstitüsünün Mısırlı ve Faslı Öğrencileri Konuşma Kulübünde Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

16 Mart 2021 tarihinde, Kahire ve Rabat Yunus Emre Enstitüleri tarafından düzenlenen Uluslararası Konuşma Kulübü'nün altıncısı Mısırlı ve Faslı öğrencileri "Televizyon, sosyal medya ve diziler" temalı bir etkinlikte buluşturdu.

Enstitünün sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan etkinlik, Enstitü öğrencilerinin Mısır ve Fas hakkında yaptıkları sunumlarla başladı. Sunumların ardından Enstitü öğrencileri televizyonun çağımızdaki önemi, internet ve sosyal medyanın fayda ve zararları, Türk dizilerin Türk kültürünü yansıtma ve Türkçe öğrenme üzerindeki rolü hakkında deneyim ve fikirlerini paylaştılar.

Etkinliğe katılan Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencisi Mariam Gad televizyondan vazgeçmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Televizyon tüm aile bireylerini biraraya getirebilir. Sosyal medyanın öyle bir özelliği yok. Televizyonu internet kesintisi yaşamadan rahatlıkla izleyebilirsiniz" sözleriyle televizyonun avantajlarına dikkat çekerken, Rabat Yunus Emre Enstitüsü öğrencisi İmane Saghmour ise televizyon programlarının sosyal medya üzerinden istedikleri vakitte izlenebileceği için sosyal medyayı televizyona tercih ettiklerini belirtti.

Sosyal medya kullanımlarını değerlendiren Fouad Maqol, gençlerin sosyal medyayı fazla kullandıklarına, faydası olmayan içerikler izleyerek vakitlerini boşa geçirdiklerine işaret etti. Fatima Zahraa ise sosyal medyayı haber kaynağı olarak görmenin asla doğru olmadığını, sosyal medya üzerinden bilinçli şekilde her türlü yanıltıcı bilgiler paylaşılabileceğini, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Mısırlı öğrenci Feyza Halil, Türk dizileri sayesinde Türkiye'deki turistik yerleri öğrenebildiğini, dizilere sadece bir eğlence değil, aynı zamanda dil konusunda öğretici bir araç olarak baktığını ifade etti. Feyza, "Türk dizileri Türkçemi geliştirmekte yardımcı oldu. Dizilerden çok sayıda deyim ve atasözleri öğrendim. Türk adetlerini gördüm ve çok hayran kaldım" dedi.

Yaklaşık bir saat süren etkinlik, Mısır ve Fas'tan binlerce kişi tarafından izlendi.

Diğer Etkinlikler

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 30 Ocak 2022 tarihinde, Türkiye’de eğitim imkanları konulu program düzenledi...

2021 Yunus Emre ve Türkçe yılı çerçevesinde; Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mısır, Bosna Hersek, Filistin, Fas...

Türk kültürü ve Türkçeye ilgi duyan binlerce Mısırlı tarafından takip edilen Kahire Yunus Emre Enstitüsü, sosyal medya...

Kahire Yunus Emre Enstitüsü bereketin, paylaşmanın, mutluluğun adı olan Kurban Bayramı vesilesiyle sosyal medya...