Bizim Yunus – Uluslararası Konuşma Kulübü

Yazıcı-dostu sürüm

2021 Yunus Emre ve Türkçe yılı çerçevesinde; Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mısır, Bosna Hersek, Filistin, Fas ve Azerbaycanlı öğrencilerin katılımlarıyla “Uluslararası Türkçe Konuşma Kulübü” düzenlendi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı ve UNESCO tarafından Yunus Emre’nin vefatının 700. Yıldönümü münasebetiyle ilan edilen “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kapsamında çevrim içi ortamda gerçekleştirilen etkinlikte farklı ülkelerden Türkçe konuşan birçok katılımcı bir araya geldi.

Program kapsamında Yunus Emre'nin hayatı, şiirleri, felsefe ve düşünceleri gibi konulara değinilirken Yunus Emre’den ilahiler ve şiirler okundu.

2020 yılından bu yana çeşitli konularla dünyanın farklı ülkelerinde Türkçe eğitim gören Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri ile gerçekleştirilen Uluslararası Konuşma Kulüpleri ile dünyanın farklı yerlerinden, farklı kültürlerinden insanlar Türkçe ortak paydasında bir araya gelme fırsatı bulmaktadır.

Diğer Etkinlikler

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 30 Ocak 2022 tarihinde, Türkiye’de eğitim imkanları konulu program düzenledi...

16 Mart 2021 tarihinde, Kahire ve Rabat Yunus Emre Enstitüleri tarafından düzenlenen Uluslararası Konuşma Kulübü'nün...

Türk kültürü ve Türkçeye ilgi duyan binlerce Mısırlı tarafından takip edilen Kahire Yunus Emre Enstitüsü, sosyal medya...

Kahire Yunus Emre Enstitüsü bereketin, paylaşmanın, mutluluğun adı olan Kurban Bayramı vesilesiyle sosyal medya...