Kahire Yunus Emre Enstitüsünden Uçak Bileti Ödülü

Yazıcı-dostu sürüm

Türk kültürü ve Türkçeye ilgi duyan binlerce Mısırlı tarafından takip edilen Kahire Yunus Emre Enstitüsü, sosyal medya hesaplarında daha geniş çevrelere ulaşabilmek adına Türk Hava Yollarının (THY) sponsorluğunda Türkiye-Mısır gidiş-dönüş bilet ödüllü yarışma düzenledi.

22-30 Temmuz 2020 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada Türkiye ile Mısır arasındaki kültürel ve tarihi bağların önemli bir simgesi olan İstanbul’daki Dikili Taş soruldu. Mısır ve Türkiye’den binlerce kişinin katıldığı yarışma, her iki ülkenin birbirinin kültürüne gösterdiği ilgiyi gözler önüne sermesi açısından dikkat çekici oldu.

Yarışmanın sonunda yapılan çekilişte, Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencisi olan Mariam BAHBAH’a bilet ödülü törenle takdim edildi.

Ödül töreninde, Kahire Yunus Emre Enstitüsü ve THY Kahire Ofisi yetkilileri, tüm dünyada başarılı işlere imza atan, ülkemizin bayrak taşıyıcısı iki güzide kurumun ileriki dönemlerde de ortaklaşa birçok projede yer alacağını belirttiler.

Diğer Etkinlikler

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 30 Ocak 2022 tarihinde, Türkiye’de eğitim imkanları konulu program düzenledi...

Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri bu yıl da kültür, sanat, edebiyat, tarih alanında bilgilerini yarıştırdı. 8...

2021 Yunus Emre ve Türkçe yılı çerçevesinde; Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mısır, Bosna Hersek, Filistin, Fas...

16 Mart 2021 tarihinde, Kahire ve Rabat Yunus Emre Enstitüleri tarafından düzenlenen Uluslararası Konuşma Kulübü'nün...