Kahire'de Demokrasi ve Millî Birlik Günü Programı

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün üçüncü yıl dönümünde Kahire Yunus Emre Enstitüsünde yapılan törende Türk demokrasisini ve hukukun üstünlüğünü  hedef almış menfur darbe girişiminde yaşananlar düzenlenen fotoğraf sergisi ve video gösterimleriyle Türk ve Mısırlı davetlilere aktarıldı.

Programa T.C. Kahire Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur ve Büyükelçilik mensuplarının yanı sıra TİKA Koordinatörü, yabancı misyon temsilcileri, Türk ve Mısır toplumundan seçkin konuklar ve Enstitü öğrencileri katıldı.

TC. Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur programda yaptığı konuşmada milli birlik bilincinin önemini vurgulayarak hain terör örgütünün yapılanmasına izin verilen ülkeler için de büyük tehdit olduğunu bildiren konuşmasında FETÖ tarafından düzenlenen bu saldırının Türkiye’ye ekonomik, siyasal, sosyal, hukuki, askeri ve diğer tüm alanlarda ciddi zarar verdiğinin altını çizdi.

Enstitü Müdürü Emin Boyraz ise konuşmasında yurt dışında yaşayan Türklerin 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin demokrasiye sahip çıkma adına göstermiş olduğu direniş ve milli birlik ruhunu hala ilk günkü gibi canlı tuttuklarına dair gözlemlerini aktarırken özellikle Mısır’da Türklerin ve Mısırlı dostların hain terör örgütünün Türkiye’ye karşı yapmaya çalıştığı hain saldırı ile nasıl zararlara mal olduğunu anlatmalarının ve bu günde yaşananların hafızalara kazınmasının önemine vurgu yaptı.

Misafirler gün boyu devam eden video gösterimine büyük ilgi gösterdiler. AA tarafından 15 Temmuz gecesi yurt genelinde çekilmiş olan fotoğraflardan oluşan sergi ise o gecede yaşanan saldırının fiziksel boyutlarını gözler önüne sererken Türk milletinin kendisine ve vatanına karşı düzenlenen bu ihanete karşı tek yürek olup nasıl kahramanca karşı koyduğunu gösteren kareler sundu. Enstitüde sergilenmesinin ardından İskenderiye Konsolosluğuna gönderilen AA fotoğrafları yapılan törenle İskenderiye’deki ilgililerle buluşturuldu.

Programda hazırlanan stantta 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan yayınlar sergilendi ve katılımcılara dağıtıldı.