Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türk Yemekleri Kursu Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Dünya çapında gittikçe önem kazanan 'Yemek Diplomasisi' Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından kültür aktarımında önemli enstrümanlardan birisi olarak kullanılıyor. Bu kapsamda Kahire Yunus Emre Enstitüsünde, Kahire Kempinski Oteli Osmanlı Mutfağının Başaşçısı Şef Hüseyin Girgin gözetiminde yemek kursları düzenlenmeye başlandı. Gerçekleştirilen kurs kapsamında Enstitü bahçesinde 'Geleneksel Türk Yemekleri Günleri ' devam ediyor.

Türk kültürünü, yemeklerini merak eden geleceğin Mısırlı aşçıları Türk Yemekleri Kursuna yoğun ilgi gösterdi. Yemek kursu etkinliğine, Enstitüde Türkçe kurslarına devam eden öğrencilerin haricinde birçok kişi katılıyor. Enstitü merkezinde açılan kursa katılmak isteyen Mısırlılar ikinci bir etkinliğin yapılması için yoğun talepte bulunuyor. Ayrıca Türk yemeklerini merak eden Türk ve Mısırlı misafirler Enstitümüze gelerek yemeklerin yapılışını izliyor.

Yedi  Gün Yedi Yemek 

'Yedi gün yedi yemek'  temalı kursta şef gözetiminde aşçı adaylarıyla yedi farklı Türk yemeğinin yapılışı ve sunumu gerçekleştirilecek. Kurs boyunca Kayseri mantısı, ezogelin çorbası, gözleme, çiğköfte, hünkar beğendi, karnıyarık, İzmir köfte gibi birbirinden güzel geleneksel Türk yemekleri yapılacak. Yapılan yemeklerin yanı sıra Türk kültüründe ve İslam âleminde önemli bir yere sahip olan aşure pişirilerek katılımcılara, gelen misafirlere ve Türkçe öğrenen kursiyerlere ikram edilecek. Ayrıca faaliyet süresince Türk yemek kültürünün önemli tatlarından baklava, Türk lokumu, kumda Türk kahvesi ve Mısır’ın geleneksel tatlılarından da ikramlar sunuluyor.

Yemek kursuna katılan Ahmet Elgeziri “Kursa eşime jest olsun diye katıldım. Zaten Türk kültürünü ve yemeklerini daha yakından tanımak istiyordum. Bu vesileyle hem yemekleri yakından tanıdım hem de eşime sürpriz yapacağım. Ona öğrendiğim Türk yemeklerini tattıracağım.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kursa katılan öğrenciler kurs bitiminde katılım belgesi alarak Kahire Yunus Emre Enstitüsü çatısı altında yapılacak çeşitli faaliyetlerde yer alacaklar. Bunun yanında öğrenciler şef aşçıyla beraber Türk Mutfağı Tanıtım günü  düzenleyecekler.