Yunus Emre Enstitüsü Kahire’de Nevruzu Kutladı

Yazıcı-dostu sürüm

Afganistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkiye’nin Kahire Büyükelçilikleri Kahire’de düzenledikleri ortak programla Bahar Bayramı Nevruz kutlandı.

Rsmî program, katılımcı ülke büyükelçileri ve Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Birinci Müsteşar Alper Bosuter’in açılış konuşmalarıyla başladı ve Nevruz pastasının kesilmesinin ardından her ülke kendi geleneksel yiyecek ve içeceklerinden ikram etti. Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliğiyle ortak açtığı stantta kadınbudu köfte, yaprak sarma, sütlü irmik tatlısı, revani gibi geleneksel Türk lezzetlerinin yanı sıra ülkemizin simgelerinden kuruyemiş ve lokum ikram edildi. Konuklar ayrıca Türk usulü çay ve kahve içme fırsatı buldular. Ayrıca Türkiye standında kültür ve sanatımızı temsilen el işi örnekleri sergilendi.

İlgi gören Nevruz şölenine başta İslam İşbirliği Teşkilatı Eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu olmak üzere çok sayıda üst düzey yetkili ve diplomat, sanatçı ve gazeteci katıldı.