Kahire Yunus Emre Enstitüsü Uluslararası Kültür Gününde

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 27-28 Şubat 2019 tarihinde Sakiyet El-Sawy Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ve 15 ülkenin yer aldığı Uluslararası Kültür Günü’ne katıldı.

Etkinlikte, Enstitü öğrencileri Türkçe şarkılar söyledi. Kahire Yunus Emre Enstitüsünde eğitim alan sahne sanatları grubu Karadeniz yöresine ait halk oyunu gösterisi sergiledi. Gösterdiği performans ile büyük alkış alan dans grubu seyircilerin yoğun isteği üzerine tekrar sahneye çıkarak performans sergilediler.

Türkiye'ye ve Türk kültürüne özgü parçaların sergilendiği Yunus Emre Enstitüsü standında Uzaktan Türkçe Öğretim Portali ve Enstitü tanıtımı yapıldı. Geleneksel Türk mutfağı bröşürlerimizle Mısır’da çok beğenilen Türk yemeği hakkında bilgi verildi. Kahire YEE standını ziyaret eden misafirlere Türk lezzetlerinden baklava ve lokum ikram edildi.

Sakiyet El-Sawy Kültür ve Sanat Merkezi; Kahire'de faaliyet gösteren kültür merkezleri, yabancı kurum ve kuruluşların kültür müşavirliklerinin katılımıyla düzenlediği etkinliklerde yabancı kültür meraklılarına farklı kültür ve sanatları bir arada ve  yakından tanıma fırsatı sağlamayı hedefliyor.