Kahire Yunus Emre Enstitüsü, Mısır Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası Kültür Günü’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 15 Mayıs 2016 tarihinde, Mısır Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Kültür Günü’ne katıldı.

28 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Kahire'de faaliyet gösteren kültür merkezleri, öğrenci birlikleri ile birlikte Yunus Emre Enstitüsü de yerini aldı. Türkiye'ye ve Türk kültürüne özgü parçaların yanı sıra Türkçe eğitim setlerinin de sergilendiği standa, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti Kahire Maslahatgüzarı Ali Rıza Güney’in standımızı ziyaretinde farklı milletten birçok öğrenci ile hoş bir sohbet gerçekleştirildi.

Mısır'daki diplomatik misyonlar ve kültür merkezileri temsilcilerinin de ziyaret ettiği standımızda katılımcılara baklava ikram edildi.

Enstitünün Kültür Sanat Koordinatörü Ebru Çavdar,  yaptığı konuşmada “Yunus Emre Türk Kültür Merkezi olarak, farklı kültürleri buluşturan bu programı düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz. Mısır ve Türkiye'nin geçmişe dayanan bir akrabalığı vardır, bu açıdan iki kültür birçok ortak paydayı içinde barındırmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Program, Yunus Emre Enstitüsü personeli ve Türkoloji öğrencilerinin sahnede çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.