Kahire Yunus Emre Enstitüsü İlk Mezunlarını Verdi

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü 2 Haziran 2016 tarihinde, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Rezidansında düzenlenen törenle ilk mezunlarına diplomalarını verdi.

2010 yılında Kahire’de faaliyete geçen Enstitü, bu yıl Türkçe kurslarının on ikinci kurunu bitiren ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı. Törene mezun öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Türk diplomatlar, Enstitü okutmanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kahire Maslahatgüzarı Ali Rıza Güney yaptığı konuşmada “Enstitümüz bir dil merkezi olmanın ötesinde, dünyaya Türkiye'nin kültür ve sanatını tanıtarak, daha barışçıl bir dünya için çalışmayı da hedeflemektedir. Sevgili gençler, sizler bugün alacağınız diplomalarla kadim bir medeniyetin bugüne uzanan dilini öğrenmiş olduğunuzu çevrenize, ailenize ama en önemlisi kendinize ispatlamış oldunuz” dedi.

Enstitü Müdürü Selahattin Emre Çelebi ise “Enstitümüz, faaliyet göstermeye başladığı tarihten bu yana altı bin kursiyer yetiştirmiştir. Bu öğrenciler arasında 12 kurdan oluşan ve yaklaşık üç yılda tamamlanan Türkçe eğitim programımızı başarıyla bitiren ilk sekiz mezunumuzu veriyoruz. Öğrencilerimizin hepsiyle gurur duyuyoruz. Bu, Yunus Emre Enstitüsünün misyonuydu. Başta okutmanlarımız olmak üzere bu misyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Yunus Emre Enstitüsü ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tören toplu fotoğraf çekimi ve resepsiyon yemeğinin ardından sora erdi.