Kahire Yunus Emre Enstitüsü Güz Dönemi Türkçe Kursları ile Öğrencilerine Kapılarını Açtı

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Güz dönemi Türkçe kursları yaklaşık 2500 kursiyerin katılımıyla başladı. Mısır’da yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, Kahire YEE’de de sosyal mesafe kurallarına uyarak yüz yüze eğitime başlandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle Mart 2020’den bu yana eğitim faaliyetlerini çevrim içi olarak sürdüren Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 3 Ekim 2021 tarihi itibariyle güz dönemi kursiyerlerine kapılarını açtı. Yaz döneminde yaklaşık beş bin kişiye eğitim veren Enstitü, bu dönem de çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere yaklaşık 2500 kursiyere Türkçe öğretecek.

Pandemi döneminde farklı eğitim araçları kullanma fırsatı bularak yeni tecrübelerle eğitime devam eden Enstitü; Mısırlı gençlerin Türkçe öğrenimi konusunda gün geçtikçe artan taleplerini karşılamak amacıyla hem çevrim içi hem de yüz yüze kurslar vererek sadece Kahire’den değil, Mısır’ın dört bir yanından öğrencilere Türkçe öğrenme imkânı sunuyor.

Yeni dönemin ilk gününde sınıfları gezerek Enstitü öğrencileriyle görüşen Kahire YEE Müdürü Emin Boyraz, öğrencilerin sağlığına büyük önem verdiklerini ve koronavirüs önlemlerini göz önünde bulundurarak maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Kahire YEE öğrencisi Menna Çelebi ise "Burası ikinci evimiz. Burada olmayı çok özledim. Sadece Türkçe öğrenmiyoruz düzenlenen etkinliklerde arkadaşlarımızla çok güzel vakit de geçiriyoruz. Hayat normale dönüyor gibi. Çok mutluyum." dedi.

Diğer Etkinlikler

Türkçeye en fazla ilgi gösterilen ülkeler arasında yer alan Mısır’da, Kahire Yunus Emre Enstitüsünün çevrim içi Türkçe...