Bilgi Yarışması Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde öğrenciler için bilgi yarışması düzenlendi.

Enstitü bahçesinde özel olarak düzenlenen yarışma için üçer kişiden oluşan sekiz grup sorulara doğru cevap verebilmek için kıyasıya yarıştı. 

Öğrencilerin hem derslerde hem de çeşitli kulüp faaliyetlerinde edindikleri bilgileri tazeleme fırsatı bulduğu yarışmada, sorulan soruları dikkatle takip eden izleyiciler de Mısır ve Türkiye hakkında önemli bilgiler edinme fırsatı yakaladılar. Türk tarihi, Türkçe bilgisi, Türkiye’nin coğrafi özellikleri ile ilgili önemli soruların yarışmacıların çoğu tarafından doğru cevaplanması izleyicilerin takdirini topladı.

Yarışmada birinci olan gruba ücretsiz, ikinci gruba %50 indirimli, üçüncü gruba %25 indirimli kurs kaydı ödülleri ve bütün yarışmacılara Türkçe hikaye seti hediye edildi.

İlgiyle izlenen yarışmada TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanı Bülent Korkmaz, Kahire TİKA Koordinatörü Muhammet Akçay, TÜMİAD Başkanı Atilla Atasever seyirciler arasındaydı. Etkinlik boyunca eğlenen yarışmacılar ve izleyiciler yarışmanın tekrar yapılmasını talep ettiler.