Mısırlı Ailenin Türkçe Sevgisi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkçeye en fazla ilgi gösterilen ülkeler arasında yer alan Mısır’da, Kahire Yunus Emre Enstitüsünün çevrim içi Türkçe kurslarında binlerce Mısırlıya Türkçe eğitimi veriliyor.

Enstitünün 18 Ağustos tarihinden itibaren başlattığı 36 saatlik çevrim içi “Genel Türkçe”, “Turizm Türkçesi” ve “Çocuklar için Türkçe” kursları büyük ilgiyle devam ediyor.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü çevrim içi kurslarına ailece katılan ve Türkçelerini kısa sürede geliştirdikleri görülen Seyfiddin Said ve ailesine yeni dönemde ücretsiz kurs hediye edildi.

Türk dizilerinden duydukları Türkçenin ahengine hayran olup, Türkçe öğrenmeye karar veren aile, Kahire Yunus Emre Enstitüsü çevrim içi kurslarına katıldı ve hiçbir dersi kaçırmadı. Kurslar bitmeden Enstitü hocalarına teşekkür etmek için ziyarete gelen aileye, ekim ayında başlayacak olan güz döneminde  ücretsiz kurs hediye edildi.

Ziyaretlerinde anne Hala Raşad, “Türkçeyi Türk dizilerinden sevdik. Türk oyuncuların seslerini dinlemek için dizileri hep dublajsız şekilde seyretmek isterdim ama Türkçe bilmemek buna engel oldu. Çevrim içi kursların duyurusunu görür görmez ailece kurslara katıldık ve gerçekten çok memnun olduk.” dedi.

Baba Seyfiddin Said ise, “Enstitü hocalarıyla dijital ortamda görüşüyorduk. Yüz yüze görüşüp memnuniyetimizi dile getirmek için Enstitüyü ziyaret edelim dedik. Bugün verdiğiniz hediye (ücretsiz kurs) bize sürpriz oldu. Teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

2 çocuk, anne ve babadan oluşan aile, Enstitü Müdürü Emin Boyraz ve Enstitü okutmanlarıyla fotoğraf çektirdi.

Bugüne kadar gerek Mısırlılardan gerek Mısır’da ikamet eden Türk vatandaşlarından çocuklara yönelik Türkçe kursu açılmasına yönelik gelen yoğun bir talep doğrultusunda yeni dönem çevrim içi kurslarında 9-15 yaş arasındaki çocuklar içinde Türkçe kursu düzenleniyor. 80’e yakın Mısırlı ve Türk çocuğun Türkçe öğrendiği kursta şarkılar ve oyunlar eşliğinde eğlenceli dersler düzenleniyor.

Her yıl binlerce Mısırlının turizm amaçlı ziyaret ettiği Türkiye’nin turizm potansiyeline destek vermek amacıyla aynı zamanda Turizm Türkçesi kursu verilmeye devam ediyor. Türkiye’ye turizm amaçlı gitmek isteyen ve Mısır’a gelen Türklere rehberlik etmek isteyen Mısırlıların yoğun ilgi gösterdiği kursta seyahatin başlangıcından itibaren günlük hayatta kullanılan temel kalıp cümleler öğretiliyor.

Kahire Yunus Emre Enstitüsünün çok olan öğrenci sayısının salgın döneminde yapılan çevrim içi çalışmalarla katlanarak arttığı gözlemlendiği için oluşan talebe cevap verebilmek adına Türkiye ve dünyanın dört bir yanında bulunan Enstitü merkezlerinden öğretmenler ders veriyor.

Diğer Etkinlikler

Kahire Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Güz dönemi Türkçe kursları yaklaşık 2500 kursiyerin katılımıyla başladı. Mısır’da yüz...