Mısır’ın Dört Bir Yanında Türkçe Öğrenenler Kahire YEE’de Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire’de bulunan Yunus Emre Enstitüsü çevrim içi eğitime başladığından bu yana sadece Kahire’de değil Mısır’ın her yanından öğrencilere eğitim veriyor. 

27 Şubat 2022 tarihinde Kahire’de çevrim içi eğitim gören öğrencilerin buluştuğu bir etkinlik düzenlendi. Türkiye’den eğitim aldıkları öğretmenlerinden gelen video mesajla mutlu olan öğrenciler, Mısır’da ders veren öğretmenleriyle bir araya gelerek hem tanıştılar hem de Türkiye’de eğitim gibi konularda bilgi aldılar. Mısır’ın Kahire’ye uzak olan birçok şehrinden gelerek yoğun katılımın olduğu programda öğrencilere müzik dinletisi de sunuldu.

Türkçe Dünyanın Her Yerinde!

Türkçe dünyanın her yerinde sloganıyla binlerce kişiye Türkçe öğretilen Kahire Yunus Emre Enstitüsünde 2022 yılı bahar dönemi çevrim içi kursiyerlere tanıtım programı yapıldı. Ders aldıkları öğretmenleriyle yüz yüze tanışma fırsatı bulan öğrenciler aynı zamanda Türkiye’de eğitim, Türkiye bursları gibi birçok konuda bilgilendirildi. Etkinliğe çok sayıda öğrenci katılımı olduğu için program aynı gün içerisinde tekrar edildi.

"Türkçe için memleketimi bırakıp Kahire’ye yerleştim"

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe eğitimi alan kursiyer Mahmud Abdulmunim (25), Türkçeyi yıllar önce Türk dizilerinden öğrenmeye başladığını söyledi.

Enstitüde aldığı çevrim içi eğitimler ile dil becerisini geliştirdiğini söyleyen Abdulmunim şunları kaydetti:

"Ben aslında Dimyatlıyım. Dimyat, Kahire'ye 3-5 saat uzaklıkta. Türkçemi daha ileri seviyeye getirmek adına Kahire Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe kurslarına katıldım. Türkçe için memleketimi bırakıp Kahire'ye yerleştim."

Türk Müziği ile Tanıştılar

Enstitünün tanıtım videoları ve Türkiye fotoğraflarının sergilendiği program Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerinin hazırladıkları Türk müziği dinletisi ile son buldu.