Kahire Yunus Emre Enstitüsünde 4. Geleneksel Bilgi Yarışması

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri bu yıl da kültür, sanat, edebiyat, tarih alanında bilgilerini yarıştırdı. 8 Aralık tarihinde dördüncüsü düzenlenen Geleneksel Bilgi Yarışması, Mısır ve Türk halklarının derin bağlarına ışık tuttu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle Mart 2020’den bu yana eğitim faaliyetlerini çevrim içi olarak sürdüren Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 3 Ekim 2021 tarihi itibariyle güz dönemi kursiyerlerine kapılarını açtı. Her yıl 1500'ün üzerinde Mısırlıya Türkçe eğitim veren Kahire Yunus Emre Enstitüsü aynı zamanda öğrencilerin dil gelişimlerine katkı sağlamak için birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Dil öğretimi dışında kültür, sanat gibi birçok alanda kendini geliştiren kursiyerler ‘Geleneksel Bilgi Yarışması’ faaliyeti ile her yıl olduğu gibi bu yıl da bilgilerini yarıştırdı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe kurslarında burs verildi.

Diğer Etkinlikler

Türk kültürü ve Türkçeye ilgi duyan binlerce Mısırlı tarafından takip edilen Kahire Yunus Emre Enstitüsü, sosyal medya...