Türkiye'de Eğitim İmkanları Canlı Yayında Anlatıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire, Kudüs, Ramallah ve Beyrut Yunus Emre Enstitüleri (YEE), 3 Şubat 2021 tarihinde, "Türkiye’de Eğitim İmkanları" başlığı altında ortak program düzenledi.

Sosyal medyada Facebook ve Twitter üzerinden canlı yayımlanan programda burslar, üniversiteler, Türkçe Yeterlilik Sınavı, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı, başvuru süreçleri ve öğrenciler için vize alım süreçleri gibi konular değerlendirildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye Mezunlar Koordinatörü Dr. Musa Budak, Ramallah Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Abdulkadir Setih, Kahire Yunus Emre Enstitüsü Okutmanı Cude Ahmed, Filistin Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Dr. Mahmud Mustafa, çeşitli konularda öğrenci adaylarını bilgilendirdi.

Program kapsamında ayrıca Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Alaa Isifan ve Türkiye Bursları Gazi Üniversitesi doktora öğrencisi Hacer Salah Abdullah, Türkiye’deki üniversite eğitimi konusundaki tecrübelerini paylaştı.

Arap Öğrencilerden Türkiye'ye Yoğun İlgi

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz, program sonrası yaptığı açıklamada, yurt dışında eğitim almak isteyen Arap ülkelerindeki öğrencilerin Türkiye’ye yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

“Beyrut, Kudüs ve Ramallah Yunus Emre Enstitüleriyle birlikte yaptığımız bu program ile Türkiye’de eğitimi bütün yönleriyle ele almaya çalıştık.” diyen Boyraz, programa gösterilen ilgi ve canlı yayın esnasında gelen çok sayıda soru nedeniyle “Türkiye’de Eğitim İmkanları” programlarını sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.

Başvuru tarihleri, gerekli evraklar ve verilen bursların detaylı bir şekilde anlatıldığı programı sosyal medyada binlerce katılımcının izlediği bildirildi.