Yunus Emre Enstitüsünden Ezher Üniversitesine İlk Türkçe Kütüphane

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü ile Ezher Üniversitesi  işbirliğiyle Ezher Üniversitesinde ilk Türkçe kitaplığı kuruldu. 

Çeşitli alanlarda Türkçe kitap ve öğretim setlerinden oluşan kütüphane, Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin BOYRAZ, Ezher Üniversitesi Dil ve Çeviri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Taha BEDRİ, Türk Dili Bölümü Başkanı Doç.Dr. Hazim SAİD ve Türkçe Bölümü öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu törenle teslim edildi.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz, törende yaptığı konuşmada, Ezher gibi köklü bir üniversitede ilk defa bir Türkçe kütüphane kuruyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.Kütüphane projesinin yeni başladığına işaret eden Boyraz, zamanla yeni kitaplar eklenerek kütüphaneyi geliştireceklerini, Türkçe bölümüne e-kitaplık ile uzaktan Türkçe eğitimi gibi konularda katkıda bulunmayı da istediklerini söyledi.

Türk Dili Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hazim Said, törende, “Bugün bölümümüze Yunus Emre Enstitüsü tarafından hediye edilen Türkçe kütüphanesi bölüm öğrencilerimize hizmet edecek, Türkçelerini geliştirmelerine katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde işbirliğimiz çerçevesinde öğrencilerimize yarayacak daha fazla çalışmalar yapılmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Binlerce Mısırlıya Türkçe öğreten Kahire Yunus Emre Enstitüsünün bünyesinde şu anda 600 öğrenci Türkçe öğreniyor. Mısır üniversiteleriyle yapılan protokol kapsamında çeşitli üniversitelerde kendi okutmanlarıyla Türkçe dersi vermekte olan Enstitü, izlediği kültürel diplomasi sayesinde Türk dilini, kültürünü ve tarihini tanıtmaya devam ediyor.