YTB Bursiyerleri Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Buluştu!

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Bursları ülkeler arasında iş birliğini ve toplumlar arasında karşılıklı anlayışı güçlendirmeyi taahhüt eden geleceğin liderlerinin yer aldığı bir ağ oluşturmayı amaçlıyor. Bu amaçla Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinde okumak için dünyanın her yerinden gelen uluslararası öğrencilere burs sağlıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) uluslararası öğrencilere Türkiye'de yüksek öğrenim fırsatı sunan 2019 Türkiye Burslarını kazanan Mısırlı öğrenciler başkent Kahire'de bir araya geldi. T.C. Kahire Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği koordinasyonunda, Kahire Yunus Emre Enstitüsünde 2 Eylül tarihinde yapılan toplantıya 100 civarında öğrenci ve ailelerinin yanı sıra Mısır'da eğitim gören Türk öğrenciler ve YTB Bursları kapsamında hâlen Türkiye'de eğitim gören bazı öğrenciler de katıldı.

Program kapsamında T.C. Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur ve Kahire Yunus Emre Enstitü Müdürü Emin Boyraz tarafından yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin Türkiye'ye gidiş ve oradaki eğitim süreci ile ilgili sorularını Eğitim Müşavirliği, THY ve Enstitü yetkilileri cevapladı.

Enstitü bahçesinde kurulan stantta, çoğu Türkçe bilmeyen bursiyerlere “Uzaktan Türkçe Portalı”nın tanıtımı yapıldı.