Ukraynalı ve Mısırlı Öğrenciler Türkçe Konuşma Kulübünde Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Kyiv ve Kahire Yunus Emre Enstitüleri “Uluslararası Türkçe Konuşma Kulübü” etkinliği düzenledi.

14 Nisan 2020 tarihinde dijital ortamda gerçekleşen etkinlikte Kyiv ve Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen 40 öğrenci ile birlikte Türkiye’den konuklar yer aldı.

“Karantinadan doğan boş vaktimizi nasıl kaliteli bir şekilde değerlendirebiliriz?” sorusuna cevap aranan ve Enstitünün sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanan etkinliği binlerce katılımcı takip etti. Kyiv Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ender Korkmaz ve Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz’ın katılımcıları selamlamalarının ardından Aksaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kudret Safa Gümüş’ün sunumuyla karantinanın kısa tahininden ve tarihteki karantina örneklerinden bahsedilerek sağlığa dikkat edilmesi, karantina sürecinde kişisel kaygılardan uzaklaşılması ve hobilere yönelinmesi tavsiyelerinde bulunuldu.

Programda Mısırlı ve Ukraynalı öğrenciler hem farklı kültürdeki insanları tanıyarak boş vakitlerini nasıl değerlendirdiklerini öğrendiler hem de koronavirüs salgını ve karantina günleri hakkında geniş bir fikir teatisinde bulundular.

Gelecek hafta gerçekleşecek konuşma kulübünde ise Roma, Londra, Kahire ve Kyiv'deki Yunus Emre Enstitülerinin Türkçe öğrenen kursiyerleri bir araya gelecek ve Türkçe sohbet edecekler.