Türk Okçuluğu Kursları Kahire'de Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Okçuluk Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde hayata geçirilen Kemankeş Projesi Kahire Yunus Emre Enstitüsünde devam ediyor. Türk milli sporlarının kültürel ve tarihi niteliklerinin de kültürel bilinç olarak benimsemesini amaçlayan Okçuluk Vakfı ile Türkiye’nin kültürel ve tarihi değerlerini dünyaya sunan Yunus emre Enstitüsü Türk kültür tarihinin yapı taşlarından biri olan geleneksel Türk okçuluğunu dünyaya tanıtmak üzere Kemankeş Projesini başlatmıştı.

Proje kapsamında, İstanbul’da yoğun bir eğitim alan sporcular ülkelerine dönerek bulundukları ülkelerdeki Yunus Emre Enstitülerinde, Türk okçuluğuna ilgi duyan, Türk kültürüne gönül veren herkesin katılabileceği kurslarda “Türk Okçuluğu” müfredatı kapsamında özel olarak hazırlanan malzemelerle kurs için tahsis edilen mekanlarda eğitimler vermekte. 

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde 27.02.2018 tarihinde ilk dönemi başlayan Türk Okçuluğu kurslarına Mısırlıların ilgisi yoğun oldu. Kemankeş Projesinin hızla ilerlediği merkezlerden biri olan Kahire Yunus Emre Enstitüsünde 03.02.2019 tarihinde başlayan ikinci dönem okçuluk kurslarında eğitmenler eşliğinde 44 kursiyer Türk okçuluğunu öğrenmeye devam ediyor.