“Ruhumun Renkleri” Kahire Yunus Emre Enstitüsünde

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Enstitü öğrencilerinden sanatçı Hanan Rifai’nin 39 eserinden oluşan “Ruhumun Renkleri” isimli ebru sergisini, 29 Temmuz Pazar günü sanatseverlerle buluştu.

Kahire YEE’nin ev sahipliği yaptığı serginin açılışına T.C. Kahire Büyükelçiliği Eğitim Müsteşarı Prof. Dr. Yakup Civelek, TİKA Kahire Ofis Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Türk-Mısır İş Adamları Derneği Başkanı Atilla Ataseven, Ankara’dan gelen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Heyeti,  Mısır Milli Kütüphane yetkililerinin yanı sıra Kahire’deki Türk vatandaşları ve Mısırlı sanatseverler katıldı.

Enstitü Müdürü Emin Boyraz yaptığı açış konuşmasında “Ebru sanatı Türklerin yüz yıllardır nadide eserler verdiği köklü bir sanat dalıdır. Bugün Mısırlı bir sanatçının elinden çıkan eserleri Enstitümüzde sergiliyoruz.  Toplumları ortak temada buluşturan bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hanan Rifai

Türkçeye olan sevgisi ve Türk dizilerine olan ilgisi nedeniyle 2012 yılında Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe eğitimi almaya başlayan Hanan Hanım, “Kurtlar Vadisi” dizisindeki Ömer Baba karakterinin icra ettiği Ebru sanatından oldukça etkilenerek kendini bu alanda geliştirmeye başlamıştır. Uluslararası Ebru sempozyumu ve festivallerine de katılan sanatçı, geçtiğimiz yıl da “Uluslararası Üsküdar Ebru Festivali”nde Mısır’ı temsil etmiştir.