Roznama Sergisi Kahire Yunus Emre Enstitüsünün Desteğiyle Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

4 Eylül 2016 Pazartesi akşamı Soma Sanat Okulu ve Galerisi, Medrar Sanat Merkezi ve Mashrabia Galerisi gibi üç önemli sanat galerisinde eş zamanlı açılışı yapılan Roznama Sergisi Kahire Yunus Emre Enstitüsü ve Peacock destekleriyle gerçekleştirildi.

Sergi 5 Ekim 2016 tarihine kadar bir ay boyunca Soma Sanat Okulu, Medrar ve Mashrabia galerilerinde ziyaretçilere açık olacak.

https://www.facebook.com/events/281686372214284/

 

ROZNAMA

Roznama, her yıl genç Mısırlı sanatçıların katılımıyla düzenlenen bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan modern görsel sanatlar sergi ve yarışmasıdır.

Yarışmanın amacı sanat akademilerinde öğretilegelen Ortodoks geleneğinden farklı, yaratıcı modern sanatları desteklemektir. Bu amaç deney, araştırma ve çeşitli medya ve multimedya ürünlerinin üretimine imkân sağlayarak gerçekleştirilmektedir. Rouzname ayrıca resim, heykel ve avangart fotoğrafçılık gibi geleneksel sanat dallarıyla da ilgilenmektedir. Roznama, yok olmaya yüz tutmuş sanat dallarını sunan bir platform oluşturarak Mısırlı sanatçıları ortaya çıkarıp kelimenin her anlamıyla desteklemektedir.

Sanatçılar:

Ahmed Mohsen, Ahmed Shawky, Ahmed Sorour, Ahmed Tawfig, Amany Nabil, Amira El Badry, Dalia El Rashidi, Ebrahim Elmoly, Eman Hamdy, Esraa Elfeky, Hadeer Omar, Hana El Beblawy, Hana El Beblawy, Hashem L Kelesh, Hend Moaaz, Imane Ibrahim, Maged El Sokkary, Mahmoud El Attar, Malak Yacout, Mariam Salem, Mariam Satour, Marianne Fahmy, Marwa Abd El Moneim, Marwa Benhalim, Mohamed Esmail, Mohamed Hammam, Mona Essam, Mustafa El Husseiny, Nourhan R. Maayouf, Omnia Sabry, Salma Elashry, Sara Younes, Shadwa Ali, Shady Moustafa, Sherif Hosni, Wessam Quraish, Zeina Medwar.