Mısırlı Yetim Çocukların Yüzü Güldü

Yazıcı-dostu sürüm

Mısırlı yetim çocuklar, Kahire Yunus Emre Enstitüsüne konuk oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine katılan çocuklar doyasıya eğlendi.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü yetim çocukları ağırladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kahire’de bulunan bir yetimhane ile birlikte düzenlenen etkinlikte çocuklar için resim, boyama, şarkı söylemek, sokak oyunları oynamak gibi eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi.

Kahire YEE Koordinatörü Emin Boyraz, etkinlikte yaptığı konuşmada, yetimleri sevindirmenin Türkiye ve Mısır kültürleri açısından çok önemli olduğunu, içinde yaşadıkları ülkede bu ortak değerleri birlikte yaşayıp paylaştıklarını belirtti. Boyraz, “Bugün de 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramımızı anlamlı bir şekilde kutluyoruz” diye konuştu.

Etkinlikte, Kahire YEE öğrencisi Mısırlı Ebru sanatçısı Hanan Rifai Ebru sanatını tanıtarak, örnek süslemeler yaptı. Etkinliğin sonunda çocuklara hediyeler verildi.

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde her yıl onlarca çocuk Türkçe öğreniyor, Türk kültürü ve sanatını tanıyor.

Diğer Etkinlikler

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, çocukların yaratıcılıklarını kullanarak, sosyal ve görsel zekalarını güçlendirmeleri ve öz...