Mısırlı ve Türk Çocuklar El Ele Masal Dünyasıyla Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Kasım ayında Türkçe konuşan Türk ve Mısırlı ailelerin çocuklarına yönelik özel bir etkinlik düzenledi. Annesi veya babası Mısırlı olan çocukların akranlarıyla buluşup kaynaşmasını hedefleyen etkinlikte Türk kültür ürünlerinden masallar okundu, fıkralar anlatıldı ve geleneksel Türk oyunları oynandı.

Her yıl Kasım ayında dünyanın dört yanında kutlanan Çocuk Kitapları Haftası’na denk gelen etkinlik, okullarında Türkçe eğitimi alamayan ve Türkçe kitaplara ulaşamayan Türk asıllı çocuklar için hem faydalı hem de eğlenceli oldu.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz, “Çocuğun gelişimi ve topluma katılımı noktasında kitap okumanın değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Dilin etkili kullanım örneklerini gören çocuk dille ilgili kuralları, dilin yapısını, anlatım olanaklarını öğrenir ve sözcük hazinesini geliştirir. Mısır’da yaşayan Türk ailelerin çocukları okullarında Türkçe eğitimi göremedikleri için bu etkinlik düzenlendi. Önümüzdeki dönemde Türkçe konuşan çocuklara yönelik daha fazla etkinlikler olacak.” dedi.

Etkinliğin sonunda çocuklara birer okuma seti hediye edildi ve çocukları bir araya getiren, Türk lezzetleriyle dolu bir sofra kuruldu.