Kahire’deki Türk Şahsiyetler, Mısırlı Öğrencilerle Buluşuyor

Yazıcı-dostu sürüm

 

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 4 Nisan 2017  tarihinde Türk Hava Yolları Kahire Genel Müdürü Burak Yıldız’ın katılımıyla bir söyleşi düzenledi.

“Kahire’de Bir Türk” başlığı altında , Mısır’da vazifelendirilmiş önemli Türk şahsiyetlerle Enstitü öğrencilerini bir araya getirip tanıştırmayı amaçlayan Kahire Yunus Emre Enstitüsü, ilk etkinliğinde THY Kahire Müdürü Burak Yıldız’I ağırladı.

Yıldız, Türk Hava Yollarını tanıtan sunumunun ardından,  hem iş hayatında hem de Mısır’da bulunduğu sürede edindiği tecrübeleri paylaştı. Söyleşi sonunda katılımcılar Yıldız’a sorularını yöneltme ve sohbet etme imkanı buldular.

Program sonunda çekilen kura ile öğrencilerden biri THY ile Kahire-İstanbul arası uçak bileti kazandı. Burak Bey,  bileti kazanan öğrencinin seçeceği arkadaşı veya ailesine de uçak bileti sağlanacağını ve THY tarafından düzenlenen Turistik İstanbul gezisine katılacağını belirtti.

Yıldız konuşmasında “Kahire Yunus Emre Enstitüsüne, ev sahipliği ve bizi Türkçe konuşan öğrencilerle bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Türkçeyi bu denli güzel ve düzgün kullanan Mısırlı gençleri gördükçe gurur duyuyoruz.” sözlerine yer verdi.

Söyleşi toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.