Kahire’deki İftar Programında Türk Öğrenciler Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Mısır'ın başkentinde faaliyetlerine devam eden Kahire Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) organize edilen iftar programı, bu ülkede eğitim gören Türk öğrencileri buluşturdu.

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen iftar programına, Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur, Kahire YEE Koordinatörü Emin Boyraz, Eğitim Müşaviri Şaban Karataş, Mısır Türk Öğrenci Birliği Başkanı Mustafa Alıç ve El-Ezher Üniversitesi ile diğer üniversitelerde eğitim gören Türk öğrenciler katılım gösterdi.

Mısır'da eğitim gören Türk öğrencilerden Ramazan Ökkeş Başpınar, iftar programının ardından yaptığı açıklamada, "Herkese hayırlı ramazanlar. Bugün Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Mısır'da okuyan öğrencilere özel iftar daveti verildi. Kahire Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Emin Boyraz'a bizleri ağırladığı için teşekkür ederiz." dedi.

Organizasyonda çok güzel vakit geçirdiklerini dile getiren Başpınar, "İftar programında bizlere Eğitim Müşaviri Şaban Karataş ve Maslahatgüzar Kemalettin Eruygur da eşlik etti. Çok hoş bir iftar, çok güzel bir akşam geçirdik." diye konuştu.

İftar programına katılan bir başka Türk öğrenci Melike Soylu da Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi olduğunu, Mısır'a Kahire Amerika Üniversitesi'nde değişim programı öğrencisi olarak geldiğini söyledi.

Soylu ayrıca, Kahire Yunus Emre Enstitüsü sayesinde birçok farklı etkinlikte pek çok uluslararası öğrenci ve değerli insan tanıma fırsatı yakaladığını kaydetti.

KAHİRE'DE "GELENEKSEL RAMAZAN AKŞAMLARI" PROGRAMI

Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Geleneksel Ramazan Akşamları" programı kapsamında, 12-14 Nisan 2022 tarihlerinde Enstitüde üç gün boyunca iftar verilmişti. Mezun öğrenciler, çocuk sınıfları, Türkologlar gibi birçok misafirin ağırlandığı programda kumda kahve eşliğinde sergilenen gölge oyunu katılanların beğenisine sunulmuştu.