Kahire’de Türkçe Heyecanı!

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe Kurslarının 2019 Güz Dönemi yoğun bir kayıt sürecinin ardından başladı. 22 Eylül-21 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Türkçe kurslarına yaklaşık 1700 öğrenci başvuruda bulundu. Kaliteli dil eğitimi arayışında olan öğrenciler, her yıl olduğu gibi bu dönemde de kurslara kayıt yaptırmak amacıyla erken saatlerden itibaren Enstitü kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

Dördü Türk, beşi Mısırlı olmak üzere toplam dokuz Türkçe öğretmeninden oluşan eğitim kadrosuna sahip Enstitüde, açılan ek sınıflarla yeni dönemde 615 kursiyer eğitim alacak. Türkoloji projesi kapsamında Mısır üniversitelerinde Enstitü okutmanları tarafından verilecek derslerle birlikte Enstitü hizmetleri bu dönemde bin öğrenciye ulaşması bekleniyor.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz, Enstitüde verilen dil eğitiminin Türk ve Mısır arasında kültürel etkileşime katkıda bulunduğunu, Mısırlı gençlerin Türkçeye ve Türk kültürüne gittikçe artan ilgisinin, kültür merkezi çalışanları olarak kendileri için güçlü bir motivasyon kaynağı olduğunu, bu ilgiyi karşılamak için kontenjan ve dil eğitimi etkinliklerini artırmaya yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana Mısır genelinde 12 bin öğrenciye Türkçe eğitimi veren Yunus Emre Enstitüsü, Kültür-Sanat etkinliklerinin yanı sıra, Türkçe öğrenenlere yönelik Konuşma ve Okuma Kulüpleri, sinema gösterimleri ve çeviri atölyeleri gibi bir çok  faaliyeti ücretsiz olarak düzenlemektedir.

Mısır üniversitelerinde bulunan yirmiye yakın Türk Dili ve Türkoloji bölümünde eğitim gören binlerce öğrenci, internet üzerinden dünyanın dört bir yanından 7 gün 24 saat ulaşılabilen “Uzaktan Türkçe Eğitim Portalı” gibi Enstitü kaynaklarından yararlanmaktadır.