Kahire’de Türk Mutfağı Akşamı

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde 25 Kasım-03 Aralık tarihlerinde “Yedi Gün Yedi Yemek” temalı Geleneksel Türk Yemekleri kursu düzenlendi. Yemek kursuna katılan 15 öğrenci, Türk Aşçı Hüseyin Girgin’in eğitimiyle her gün bir Türk yemeğinin yapılışını öğrenirken bir yandan da pişirdikleri yemekleri misafirlere ikram ettiler. Kursiyerler bir hafta boyunca Türk mutfağının leziz tatlarını öğrenmekle kalmayıp Türk yemek kültürünün en önemli parçası olan misafirperverlikle cömert ve neşeli sofralar kurdular.

Yemek kursunun ardından hem öğrencilere katılım belgelerini vermek hem de geleneksel Türk lezzetlerini davetlilerle paylaşmak üzere Kahire Yunus Emre Enstitüsü bahçesinde 11 Aralık’ta “Türk Mutfağı Akşamı” düzenlendi. Etkinlik, Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetlerinin ve Türk mutfak kültürünün tanıtıldığı video gösterimiyle başladı. Video gösteriminin ardından Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur, kursiyerlere katılım belgelerini verdi. Program, konuklara Mısırlı kursiyerlerin hazırladığı Türk lezzetlerinin ikramı ile devam etti. Kahire Yunus Emre Enstitüsü bahçesinde Türk yemeklerini ilk defa tadan, Türk yemeklerini çok seven kıymetli konukların sıcak ilgisiyle sohbetler edildi, yemekler tadıldı. Böylesi etkinliklerin tekrarının yapılmasını dileyen konuklar, akşamdan duydukları memnuniyeti belirterek Enstitüye teşekkürlerini sundular.

Türk Mutfağı Akşamı’na, Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur, Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği mensupları, Kahire’deki Kültür Merkezi Müdürleri, diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.