Kahire'de Sesletim ve Duyumsama Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde, 8-11 Aralık 2020 tarihleri arasında "Türkçe Sesletim ve Duyumsama Atölyesi" yapıldı. Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Mert Talat Dilekçioğlu tarafından iki oturumda gerçekleştirilen atölye ile doğru nefes tekniğinden sesletim ve artikülasyona, drama tekniklerinden beden diline kadar birçok farklı konuda katılımcılar bilgilendirildi. Çok sayıda kişinin başvurduğu atölyede, Türkçe kursiyerleri, mezunlar, oyuncu adayları ve Türkçeyi yeni öğrenen çocuklardan oluşan yaklaşık 200 kişi eğitim aldı.

Dilekçioğlu, yaptığı açıklamada, drama yöntemiyle sadece duyumsama ile kalınmadığını, aynı zamanda iki ülke arasında dostluk köprülerinin de geliştirildiği bir program gerçekleştirildiğini vurgulayarak birçok kesime hitap eden eğitimin bir sonraki dönemlerde daha fazla katılımcıyla yapılmasının planlandığını belirtti.

Atölyeye katılan Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri, atölyenin hem dil hem de kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştirmeleri için faydalı geçtiğini aktardı.

Atölyeye dair değerlendirmelerde bulunan Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz: "Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için bu tarz eğitimlerin sayısını artıracağız." dedi. 

Atölye sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.