Kahire’de “Bin Feetten Türkiye” Fotoğraf Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

 

Kahire Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği “Bin Feetten Türkiye” adlı fotoğraf sergisi 11 Aralık 2016 tarihinde El Sawy Kültür Merkezinde açıldı.

Fotoğraf sanatçısı Alp Alper’in daha önce farklı ülkelerde açılan fotoğraf sergisinin Kahire’deki açılışı, T.C. Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Elçi Müsteşar Ali Rıza Güney tarafından gerçekleştirildi. Açılışa ayrıca Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selahattin Emre Çelebi, Hindistan Cumhuriyeti Kahire Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, El Sawy Kültür Merkezi Müdürü Mohamed El Sawy, Kahire’de ki farklı diplomatik misyon ve kültür merkezleri yetkilileri, öğrenciler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Güney, açılış konuşmasına İstanbul ve Kahire’de meydana gelen terör saldırılarına değinerek “İstanbul’da ve Kahire’de meydana gelen menfur terör saldırılarını kınıyor, her iki saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, kardeş Mısır halkına başsağlığı diliyorum. Türkiye halkı olarak teröre karşı Mısır halkının yanındayız. Açılışını yaptığımız serginin bugünkü tozlu havayı dağıtacağına ve kültürün gücünün terörü yeneceğine inanıyorum. Bu muazzam sergi için başta Yunus Emre Enstitüsüne, El Sawy yetkililerine, değerli çalışması için sanatçı Alp Alper Bey’e ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. ’ dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Alp Alper ise kendini tanıtan bir konuşma yaparak, Kahire Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sundu ve sergi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye’nin gökyüzünden çekilmiş 17 adet fotoğrafı gezildi.

Sergi, 19 Aralık 2016 tarihine kadar katılımcıların ziyaretine açık olacak.

 

ALP ALPER KİMDİR?

1965 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini bu kentte tamamladı. 1992’de Türk Hava Yolları’nda Flight Dispatcher olarak çalışma hayatına başladı. Bu dönemde, okul yıllarında başlamış bulunan fotoğraf sanatı tutkusunu da geliştirmeye koyuldu. “Doğal bir fotoğraf stüdyosu” olarak nitelendirdiği İstanbul’da, bu tutkusunu uluslararası temellere oturtarak sürdürüp geliştirdi. 

Türkiye’yi sarsan büyük 1999 depreminden sonra bir ekip kurdu ve kendisini ‘Alp Alper’ olarak dünyaya tanıtan, “1000 Feetten Türkiye” adını verdiği büyük serüvene atıldı.

Sanatçının bugüne kadar “1000 Feetten Türkiye”, “Bir Düş Uçuşu Türkiye” ve  “4 Mevsim İstanbul” adlı üç fotoğraf kitabı bulunuyor.