Kahire Yunus Emre Enstitüsünden “From Rags To Riches” Projesine Destek

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünün de desteklediği "From Rags To Riches" projesi kapsamında Haziran-Ağustos 2016 tarihlerinde tamamlanan 20 eser Kasım 2016’da sergilenecek.

"From Rags to Riches" kendini Kahire’deki atık malzemeler kullanılarak uygulanan kamusal sanata adamış bir pilot projedir. Proje, Mısır’da daha önce hiç bu kadar üzerine düşülmemiş iki hassas konu üzerinde çalışıyor: kullanılmayan atık materyallerin geri dönüştürülmesi ve halka açık alanlara dikkat çekmek. Dolayısıyla projenin çevreci oluşunun yanında sosyal, ahlaki ve politik yönleri de var.

FRTR kamusal sanatın insan gelişiminin önemli bir parçası olmasını desteklemekle birlikte vatandaşların paylaştıkları kamusal alanları benimsemelerini de sağlıyor. Proje artistik yaratıcılık, özgürlük ve kendini çeşitli şekillerde ifade edebilmenin gelişebildiği somut kültürel ürünler ortaya koyarak kültürel alanda gelişim, yenilik ve barışçıl fikir alışverişi oluşmasına ortam yaratıyor.

Neden Atık Malzemeler?

Dünyanın diğer büyük şehirlerinde de olduğu gibi Kahire’de de katı çöplerin idaresi ciddi bir problem. Zira günde 15.000 ton katı çöp üretiliyor. FRTR ise bu çöpün içinde yatan sanatsal potansiyeli -gizli hazineyi- canlandırarak, bu malzemeleri geri dönüştürüp sanat eserleri ortaya koyuyor. Böylece en işe yaramaz malzemelerle bile birer şaheser ortaya koymakla insanların zihninde bu malzemeleri nasıl değerlendirebilecekleri sorusunu oluşturmayı hedefliyor. Nihayetinde çöp meselesi hakkında geniş bir kitlede farkındalık oluşacak.

https://www.instagram.com/frtr16/

https://www.facebook.com/FRTR.project/

http://www.projectfrtr.org/support-us.html