Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe Kurslarına Yoğun İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe eğitiminde belirli sayıda kontenjan için yüzlerce öğrenci birbiriyle yarıştı. Türkçe öğrenmek isteyen öğrenciler sabahın erken saatlerinde Kültür Merkezinin önünde uzun  kuyruklar oluşturarak izdihama yol açtı. Yoğunluk nedeniyle Kahire Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri ve okutmanları öğrencilere kayıtla ilgili bilgi verdi. Bunun yanında kayıt günü dolayısıyla öğrencilere Türkçe eğitimiyle ilgili materyaller, broşürler dağıtıldı.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz, kayıt olmak isteyen öğrencilerle görüşerek Mısır’da Türkçeye olan ilgilin her geçen gün arttığını, ihtiyaca cevap verebilmek için ekstra sınıflar açıldığını belirtti. Enstitünün dil kurslarının yanı sıra kültür sanat faaliyetleriyle de Türkçe öğrenmek isteyen tüm öğrencilere desteğini sürdüreceğini belirtti. Bu ilgiden son derece memnun olduklarını, ihtiyacı karşılayabilmek için Mısır'daki üniversitelerde de Türkçe derslerine Türk okutmanların destek vereceğini ifade etti.

Kayıt yoğunluğunu görüntülemek için Enstitüye gelen basın mensupları kayıt sırasındaki öğrencilerle röportajlar gerçekleştirdi.

Türkçe Öğrenenlerin Sayısı 700’e Yaklaştı

Güz döneminde ekstra grupların açılmasıyla birlikte öğrenci sayısı 700’e yaklaştı. Yunus Emre Enstitüsü bunun yanında kontenjan dışında kalan öğrencilerin Türkçe öğrenmeleri ve Türkçelerini geliştirmeleri için "Uzaktan Türkçe Öğretim Portalı” ve diğer çevrimiçi kaynakların yanı sıra "Türkçenin Sesi Radyosu" ve "e-Kütüphane" hizmetleriyle kurs dışında yaklaşık on binin üzerinde öğrenciye hizmet vermeye devam ediyor.