Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Dünya Kadınlar Günü

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle ‘Antik Mısır’da Kadın’ konferansı gerçekleştirildi. Konferansa Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mustafa Kemalettin Eruygur ve eşi Özlem Eruygur, Hear Woman Organizasyonu Başkanı Deqa Salad, Enstitü öğrencileri ve diğer davetliler katıldı.

Sunum ve programı kadınların gerçekleştirdiği etkinlikte açılış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzar’nın eşi Özlem Eruygur Hanımefendi, kadınların hayatımızdaki önemine ve Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kısa bir tarihçesine değindi.

Londra merkezli Hear Woman Organizasyonu Başkanı Deqa Salad, Dünya Emekçi Kadınlar Günü, günümüz kadını ve gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili bir sunum yaptı.

Mısırlı tarihçi ve akademisyen Dr. Maha Yahya, ‘Antik Mısır’da Kadın’ konulu sunumunda Antik Mısır’da kadınların ailede, günlük yaşamda, modada, eğitimde ve iş hayatındaki önemine değindi.

Konferansın ardından Enstitü müdürü Emin Boyraz tarafından Enstitümüz kadın çalışanlarına teşekkür belgeleri ve çiçek takdim edildi.