Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Dijital Sınıflarda Türkçe Dersleri

Yazıcı-dostu sürüm

Her yıl 1500’ün üzerinde Mısırlıya Türkçe eğitimi veren Kahire Yunus Emre Enstitüsü derslerini dijital sınıflarda sürdürmeye devam ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından eğitim faaliyetlerine dijital eğitim platformlarıyla internet üzerinden devam eden Kahire Yunus Emre Enstitüsü okutmanlarının aynı zamanda hazırladıkları eğitim videolarıyla da Türkçe öğrenmek isteyen her yaştan hedef kitleye ulaşıyor.

Video konferans derslerinde dört temel dil becerisinin geliştirilmesine yönelik derslerin yanı sıra hazırlanan eğlenceli eğitim videolarıyla da kursiyerlerin Türkçe eğitiminden geri kalmamaları sağlanmaktadır.

İnternet üzerinden Türkçe eğitimi ve öğrencilerle olan etkileşimi artırarak sürdüreceklerini belirten Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz, “Mısır’da nüfusun önemli bir kısmını gençler oluşturuyor. İnternet üzerinden yaptığımız çalışmalarla Mısırda birçok genç Türkçe ile tanışıyor. Öğrenci ve takipçilerimizden aldığımız olumlu dönüşlerden de çok memnunuz. Türkçe ile yeni tanışan Mısırlı kardeşlerimiz özellikle Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Portali  learnturkish.com üzerinden Türkçelerini geliştiriyorlar. Gerek sosyal medya hesaplarımız gerekse de diğer dijital platformlarda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kahire Yunus Emre Enstitüsünün Dijital Eğitim Çalışmaları Mısır Basınında

Mısır’da 1925 yılından bu yana yayım yapan Rosaelyoussef kurumuna bağlı Sabah El-Hayr (Günaydın) dergisi, Kahire Yunus Emre Enstitüsünün başlattığı dijital ders çalışmaları hakkında haber yayımladı. Derginin basılı sayısında çıkan haberde, Kahire Yunus Emre Enstitü okutmanlarının kendi facebook hesaplarında tüm Türkçe öğrencileri için ücretsiz olarak yaptıkları canlı derslerin dikkat çekici bir girişim olduğunun, böyle bir girişimin Mısır’da dil öğretim alanında çalışan kültür merkezleri için bir örnek olması gerektiğinin altı çizildi.