Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Aşure Günü

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’de olduğu gibi Mısır’da da önemli bir yere sahip olan Aşure Günü münasebetiyle Kahire Yunus Emre Enstitüsünde 400 kişinin katılımıyla “Aşure Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Enstitü bahçesinde düzenlenen etkinlikte Türk müziği eşliğinde Enstitü okutmanlarınca yapılan Türk usulü Aşure, Mısırlı misafirlerin beğenisine sunuldu.

Hayatlarında ilk defa Türk usulü Aşure yiyen konuklar, bu lezzeti tattıkları için memnuniyet duydukarını ifade ettiler. Türk usulü Aşurenin tarifini merak edenlere başta Aşure olmak üzere bir çok Türk yemeği tarifinin yer aldığı “Türk Mutfağı Lezzetleri” broşürü dağıtıldı.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz, etkinlik açılışında, “Kahire merkezimizde kuruluşundan bugüne binlerce kursiyere Türkçe eğitimi vermenin yanı sıra kültürden sanata çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle Mısırlı kardeşlerimizle buluşuyoruz. Ortak kültürümüzü temsil eden Aşure geleneğini de her yıl dostlarımızla Enstitümüzde yaşatmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe T.C. Kahire Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Şaban Karataş, Ticaret Müşaviri Mehmet Güneş, TİKA Kahire Koordinatörü Muhammet Akçay, THY Kahire Müdürü Bilal Çelik, AA Kahire Temsilcisi Aydoğan Kalabalık, Enstitü kursiyerleri ile çok sayıda Mısırlı ve Türk konuklar katıldı.