Kahire Yunus Emre Enstitüsünde 'Antik Mısır Tarihi' Konferansı 

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Mısırlı tarihçi ve akademisyen Dr. Maha Yahya’nın sunumuyla 15.11.2018 arihinde, “Antik Mısır Mimarisi ve Abideleri” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Türkçe ve Arapça iki dilde gerçekleştirilen konferansta Dr. Maha Yahya, Mısır’da bulunan dünyaca ünlü antik eserler hakkında inşaa ediliş tarihlerine göre haritalar eşliğinde detaylı bilgiler sundu. Kuzey ve Güney Mısır’da inşaa edilen tapınaklar ve özelliklerini anlatan Dr. Maha Yahya, Piramit Metinleri ve Unas Piramitlerinde yer alan metinlere de değinerek Krallar Vadisi, Keops Piramiti ve Sfenksler hakkında detaylı bilgiler Verdi.

Dr. Maha Yahya, Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrendiğini ve  Enstitümüzde bir gün Türkçe sunum yapmayı dilediğini paylaşarak konferansa gösterilen ilgi karşısında memnuniyetini belirtti.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler, Mısır Milli Kütüphanesinden bazı yetkililer, Mısır’da yaşayan Türkler ve Enstitüde Türkçe öğrenen çok sayıda öğrenci katıldı.