Kahire Yunus Emre Enstitüsü Türkiye’yi Tanıttı

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 26-27 Şubat 2020 tarihinde 15 ülkenin katılımıyla Sakiyet El-Sawy Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Uluslararası Kültür Günü’ne katılarak Türkiye’yi tanıttı.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerinin Türkçe şarkılarla katıldığı etkinliğe 15 ülkenin kültür merkezi katılım gösterdi.

Sakiyet El-Sawy Kuruyucusu Muhammed El-Sawy, Kahire Yunus Emre Enstitüsünü tanıtırken "Biz Mısırlılar olarak Türk kültürünün bize yakın olduğunu hissediyoruz. Yunus Emre Enstitüsü, her yıl burada Türk kültürünün farklı bir yönünü tanıtıyor. Daha önce bizi Türk mutfağıyla tanıştırdı. Geçen yıl dans gösterisi düzenledi. Bu yıl bu güzel şarkılarla bizi coşkulandırdı" diye konuştu.

Etkinlikte Türkiye'ye ve Türk kültürüne özgü parçalar sergilendi. Enstitü standını ziyaret eden katılımcılara  Uzaktan Türkçe Öğretim Portali, Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) ve Yunus Emre Enstitüsünü tanıtıcı broşürleri verildi. Geleneksel Türk mutfağının da tanıtıldığı etkinlikte katılımcılara Türk lezzetlerinden baklava ve lokum ikram edildi. 

Sakiyet El-Sawy Kültür ve Sanat Merkezinde her yıl şubat ayı içerisinde düzenlenen Uluslararası Kültür Günü etkinliklerinde Kahire'de faaliyet gösteren kültür merkezleri, yabancı kurum ve kuruluşların kültür müşavirlikleri, yabancı kültür meraklılarına farklı kültür ve sanatları bir arada ve  yakından tanıma fırsatı sağlıyor.