Kahire Yunus Emre Enstitüsü Tarihî El-Moez Caddesine Gezi Düzenledi

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Gezi Kulübü, Enstitü öğrencileri ve okutmanlarının katılımıyla 28 Aralık 2019 tarihinde yılın son gezisini Moez Caddesi’ne düzenledi.

Bugüne kadar Mısır’ın birçok tarihî mekânlarına geziler düzenleyerek öğrencilerin hem Mısır’da bulunan Türk eserlerini hem de Mısır’ın tarihî yerlerini görmelerini amaçlayan Gezi Kulübü’nün bu seferki adresi Moez Caddesi oldu. Mısır’ın en eski caddelerinden biri olan El-Moez Caddesi, Kahire'deki en büyük Açık Hava İslam Müzesi olarak 1979’da UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alındı. Kahire’nin Bab El-Fetouh ve Bab El-Nasr kapılarının arasında yer alan bu cadde Mısır’ın önemli eğitim ve ticaret merkezi olmuştur.

Sabahın erken saatlerinde katılımcıların Hossein Camii önünde buluşmasıyla başlayan gezide öğrencilere Moez Caddesi’nde bulunan mescitler, medreseler, hamamlar ve sebillerin yanı sıra caddede yer alan Türk kültür varlıkları hakkında Türkçe olarak bilgiler verildi. 

Gezinin sonunda, Moez’in tarihî bir mekânında Türk simidi ve çayı eşliğinde Mısır’ın bu eşsiz caddesi hakkında sohbet edildi.