Kahire YEE’nin Düzenlediği “Nabd Fotoğraf Yarışması” Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünün sadece Mısırlı katılımcılara yönelik düzenlemiş olduğu “Nabd Fotoğraf Yarışması” başladı.

Herhangi siyasî, dinî, ırkçı söylem içermeyen her fotoğrafın, herhangi bir sınırlama getirilmeden değerlendirileceği yarışmanın en büyük hedefi, sokak fotoğrafçılığının gelişmesi ve Mısır’dan çeşitli insan manzaraları ile sokak nabzının yansıtılarak, Mısır’ın gizeminin sanatseverlerle buluşturulması.

10 Mart – 10 Nisan 2017 tarihleri arasında fotoğraflar photo.nabd@gmail.com adresine gönderilecek. Katılımcılar yarışmaya kendi çekimleri olan en fazla 3 adet fotoğrafla katılabilecek.

Çalışmaları değerlendirecek jüri,  hem Mısırlı hem Türk sanatçılardan oluşuyor.

Komite başkanının ünlü Mısırlı fotoğrafçı Dr. Gelal El Mesry’nin olduğu jüride, Türk akademisyen ve fotoğraf sanatçısı, arkeolog ve aynı zamanda ölü kültür uzmanı Dr. Tuna Akçay, Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selahattin Emre Çelebi, Mısırlı fotoğraf sanatçıları Mohamed Rabie ve Hossam Diab yer alıyor.

Dereceye girecek olanlara verilecek ödüller şu şekilde:

Birinciye 10.000 Mısır Poundu

İkinciye 7.500 Mısır Poundu

Üçüncüye 5.000 Mısır Poundu

Ayrıca jüri tarafından belirlenecek 5 Özel Yunus Emre Ödülü de ikişer bin Mısır Poundu olarak ödüller arasında yer alacak.

Ödüller, 20 Nisan 2017’de Sakia El Sawy’de saat 19.00’da açılacak olan sergi ve açılış töreninde sahiplerini bulacak. Açılış ve ödül takdimi T.C. Kahire Büyükelçiliği Elçi Müsteşar Ali Rıza Güney’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Daha fazla bilgi ve detay için: www.facebook.com/Yeekahire