Kahire YEE’de İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi Etkinlikleri

Yazıcı-dostu sürüm

İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Çanakkale Zaferi yıl dönümü haftası kapsamında Kahire Yunus Emre Enstitüsü’nde tören düzenlendi.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki tören bir dakikalık saygı duruşunun ardından, hayatının bir kısmını Mısır’da geçiren milli şair Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Enstitü Koordinatörü Emin Boyraz, İstiklal mücadelemizin mana ve ruhunu en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşımızın kabulünü Mehmet Akif Ersoy için önemli bir yeri olan Mısır’da Mısırlı kardeşlerimizle anmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur da konuşmasında 'Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı, Türk milletinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Savaşını yürüttüğü tarihinin en buhranlı dönemlerinden birinde yazılmış, Türk milletinin işgalci kuvvetlere karşı verdiği mücadeleye rehber olmuştur. Bu temelde her bir satırı büyük bir anlam ve öneme sahiptir.' dedi.

 

Mısırlı Öğrenciler İstiklal Marşının ve Çanakkale Şehitlerine Şiirini Okudu

Program kapsamında Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencisi tarafından hayatının önemli bir kısmını Mısır’da geçirmiş milli şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiri ve İstiklal Marşı’nın on kıtası okundu.

Enstitü tarafından düzenlenen program İstiklal Marşı belgeseli ve İletişim Başkanlığınca hazırlanan ‘Çanakkale Geçilmez’ kısa filmi ile son buldu.