15 Temmuz Şehit ve Gazileri Kahire’de Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları kapsamında “Demokrasi Zaferi Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Anadolu Ajansı’nın (AA) 15 Temmuz gecesi çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışı, şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından gerçekleştirildi.

Açış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve mensuplarının özellikle emniyet güçleri ve adli yargıya, zaman içerisinde devletin tüm birimlerine sızarak ordusuna, hükümetine, devletine ve halkına ihanet ettiğini söyledi. Eruygur, terör ve ihanet örgütünün Türkiye’deki ana omurgasının kırıldığını dile getirirken FETÖ’ye karşı son iki yılda birçok önemli operasyon yapıldığına da dikkat çekti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kahire Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bozgöz, programa katılan Mısırlı misafirlerle 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını paylaştı. Hain darbe girişimi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bozgöz, menfur saldırıyı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Enstitü Müdürü Emin Boyraz ise Yunus Emre Enstitüsünün ülkeler arasındaki kültürel ilişkileri derinleştirmek maksadıyla faaliyetlerini sürdürmekle beraber FETÖ yapılanmasının yıllarca istismar ettiği alanlarda da varlık göstererek, Türkiye aleyhindeki her türlü beyhude çabayı boşa çıkardığının altını çizdi.

T.C. Kahire Büyükelçiliği diplomatları, TİKA temsilcileri, Mısır’da ikamet eden Türk vatandaşları, Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri ve birçok Mısırlı davetlinin katıldığı program Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerinden İbrahim Menna’nın okuduğu Kur’an tilaveti ile devam etti. Sonrasında yapılan duanın ardından video gösterimlerini izleyen davetliler, AA’nın 15 Temmuz gecesi çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.