"Nabd Fotoğraf Yarışması"nın Kazananları Belli Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünün 10 Mart-10 Nisan tarihleri arasında düzenlediği “Mısır Sokaklarının Nabzı” temalı Nabd Fotoğraf Yarışması sonuçları belli oldu.

20 Nisan Perşembe günü, Sakia Es-Savy Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törende kazananlara ödülleri takdim edildi.

Düzenlenen törende, yarışmanın birincisi Ahmed Halid Muhammed'e 500 dolar, ikincisi Kerim Ebu Ala Şaban'a 375 dolar, üçüncüsü Kerim Ahmed Ahmed'e ise 250 dolar verildi.

Yarışmada Türk ve Mısırlı üyelerden oluşan 5 kişilik jürinin başkanlığını Dr. Celal el-Mısri yürüttü. Jüride Türk akademisyen ve arkeolog Dr. Tuna Akçay, Mısırlı fotoğraf sanatçıları Husam Diyab ve Muhammed Rabie ile Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selahattin Emre Çelebi yer aldı.

Ödül töreninde konuşan Enstitü Müdürü Çelebi, “Yunus Emre Enstitüsü olarak bu ödül törenini ve fotoğraf sergisini sizlere ve sergiyi önümüzdeki hafta ziyaret edecek tüm sanatseverlere sunmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu söylemek istiyorum. Yarışmada emeği geçen tüm jüri üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Jüri Başkanı Dr. Gelal El-Mısri yarışma hakkında katılımcıları bilgilendirdiği konuşmasında “Yunus Emre Enstitüsüne gerçekleştirdikleri bu yarışmayla Mısır’da sanata destek verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Katılımcıların büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu gördük, bundan gurur duyduk.”  ifadelerini kullandı.

Yoğun ilgi gören yarışmaya, 500'ü aşkın kişi katıldı. Tören kapsamında, 420 fotoğraf arasından seçilen 53 fotoğraf, "Nabd" adlı serginin açılışında sergilendi.

Törene ve sergi açılışına T.C. Kahire Büyükelçiliği Müsteşarı Ebru Demircan, THY Kahire Genel Müdürü Burak Yıldız, İş Bankası Mısır Temsilcisi Alper Türkmendağ’ın yanı sıra yarışma takipçileri ve Mısır’daki sanatseverler de katıldı.

Fotoğraf sergisi, 29 Nisan'a kadar Sakia es-Savi Kültür ve Sanat Merkezi'nin "Kelma" salonunda ziyarete açık kaldı.