Mehmet Âkif Ersoy Kahire’de Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 21 Mart 2017 tarihinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü vesilesiyle Mehmet Âkif Ersoy’u anma programı düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşması, T.C. Kahire Büyükelçiliği Müsteşarı Ebru Demircan tarafından yapıldı. Demircan, düzenlenen program için Kahire Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederek “Hiç şüphesiz ki İstiklâl Marşımız, 1911’de Trablusgarp’ta başlayıp, Balkanlar'dan, Çanakkale, Yemen, Sakarya, Dumlupınar üzerinden 9 Eylül 1922’de İzmir’e akan ve Türk milletini ateşle imtihan eden bir sürecin, büyük şair Mehmet Âkif Ersoy’un kalemine söylettiği ebedî bir hatıradır.” dedi.

Programın devamında, Ardahan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Fatih Kurtulmuş, Mehmet Âkif Ersoy ile İstiklal Marşı’nın yazılışı ve kabul edilişi süreci hakkında bilgi verdi. Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri, sunum sonrası İstiklal Marşı’nı ezbere okuyarak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Program sonunda Enstitü Müdürü Selahattin Emre Çelebi söz alarak “Başta İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında kaybettiğimiz tüm askerlere, 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.” sözlerine yer verdi.

Düzenlenen program bahçede verilen resepsiyonun ardından sona erdi.