Kahire’de İftar Buluşması

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde 2 Haziran Cumartesi akşamı iftar daveti düzenlendi.

Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen davette, Türk ve yabancı misyon temsilcileri, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve bakanlık yetkililerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen, gazeteci, basın-yayın mensubu, kültür-sanat çevresi ile iş dünyasından önemli isimler bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmada bir dayanışma ayı olan Ramazan’ın önemine değinen T.C. Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı M. Kemalettin Eruygur, sığınmacı sorununa da dikkat çekti. Türkiye’nin en fazla sığınmacı barındıran ülke olduğunu belirten Eruygur, “Türkiye olarak  yerlerinden edilmiş ve uluslararası koruma talep eden 3,1 milyonu Suriyeli olmak üzere Irak, Afganistan, İran, Somali ve diğer ülkelerden 3,5 milyon civarında kişiyi ülkemizde misafir ediyoruz. Türkiye, bugüne kadar sadece geçici koruma sağladığı Suriyeli kardeşleri için sınırlı kaynaklara sahip olmasına rağmen 31 milyar dolar harcamıştır. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre  bugün Türkiye,  dünyada en fazla mülteci barındıran ülkedir.” ifadelerini kullandı.

TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin,  Mısır Sanayi Gelişimi ve Kalkınma Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Abdel Rezzak, Tacikistan ve Kazakistan’ın Kahire Büyükelçileri, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Bosna-Hersek ve Pakistan diplomatik misyon temsilcileri, Macar Kültür Merkezi ve Japon Vakfı Kahire Ofis Müdürleri, Kahire’deki Türk Kurumları ile yabancı misyon temsilcileri katıldığı program, iftar yemeğinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.