Kahire’de “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 18 Mart 2017 tarihinde T.C. Kahire Büyükelçiliği tarafından Kahire Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ali Rıza Güney, Elçilik Askeri Ataşesi Yüzbaşı Ali Ünver, Elçilik Müsteşarı Ebru Demircan, Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selahattin Emre Çelebi, THY Müdürü Burak Yıldız, TİKA Koordinatörü Bora Avcı’nın yanı sıra Elçilik diplomatları, Kahire Yunus Emre Enstitüsü çalışanları ve öğrencileri ile Kahire’de ikamet eden Türk vatandaşları katıldı.

Büyükelçilik Maslahatgüzarı Ali Rıza Güney yaptığı konuşmada, “Burada yatan ve Filistin Cephesi’nde şehit düşen askerlerimize, ülkemizin dört bir köşesinde görevi başında şehit düşen asker ve polislerimize, başta Ömer Halisdemir olmak üzere 15 Temmuz gecesi şehit düşen özel harekât polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, ruhları Şad olsun.” sözlerine yer verdi.

Kur’an tilavetine de yer verilen törende, Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Destanı” şiirini okudular.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.