Kahire Yunus Emre Enstitüsünden 8. Kahire Video Festivali’ne Destek

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle, Medrar Çağdaş Sanat Galerisi tarafından düzenlenen 8. Kahire Video Festivali, 8-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Dünyanın farklı ülkelerinden elliyi aşkın sayıda sanatçı ve çalışmalarının yer aldığı festival, Kahire’deki muhtelif sinema ve tiyatro salonlarında, sanat galerilerinde ve çeşitli kültür merkezlerinde, çok sayıda sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirdi.

Medrar Çağdaş Sanat Galerisi Müdürü Mohamad Allam, etkinliğin sanat camiasında oldukça ses getirdiğini ve heyecan yarattığını dile getirdi.

Festivalin Sanat Direktörü Menne El Shazli ise festival programı kapsamında Türk sanatçı Merve Ünsal’ın katılımıyla “15 Dakika Geç” başlığı altında festival takipçileri ile bir söyleşi gerçekleştirildiğini, sanatçının “Suyun Üç Hali” filminin de festivalde izleyicilerle buluştuğunu belirtti.

Türk sanatçıların da yer aldığı festival ile ilgili Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü S. Emre Çelebi, “Özellikle genç sanatçıların bir araya geldiği, çok seçkin kısa filmlerin yer aldığı bu önemli festivale, Yunus Emre Ensitüsü olarak destek vermekten gurur duyuyoruz.” dedi.